[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi cetățeni străini și un moldovean, prinși la frontieră cu acte falsificate
26 Iulie

Doi cetățeni străini și un conațional sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor falsificate. Persoanele au fost depistate în mai puțin de 24 de ore, la trecerea frontierei prin PTF Tudora, PTF Sculeni și PTF Giurgiulești-Reni.

Cetățeanul Azerbaidjanului, cât și cel al Republicii Moldova, s-au prezentat la linia de control în calitate de pasageri. Conform analizei de risc, ambii bărbați au fost supuși unui control suplimentar, iar în rezultat s-au depistat permise de conducere cu semne vădite de falsificare. Cetățeanul azer deținea permisul pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene, iar moldoveanul – un permis de conducere românesc.

Totodată, un șofer din Ucraina a prezentat la control printre documente și permisul de conducere, care ar fi emis în țara sa de baștină. Primele cercetări au confirmat faptul că actul conține indici de falsificare.

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF, pentru expertiză. Cercetările continuă.

Inapoi la arhiva noutaților