[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi cetățeni străini, documentați pentru deținerea permiselor de conducere falsificate
5 Septembrie

Doi cetățeni străini sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor falsificate. În declarații, unul dintre ei a justificat prin faptul că deține documentul în calitate de suvenir, iar al doilea nu ar fi știut, deși era în posesia actului de trei ani.

Ambele cazuri au fost notificate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, care în continuare desfășoară investigațiile sub aspectul comiterii infracțiunii de uz de acte oficiale false.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, pe direcția ieșire din Republica Moldova, printre pasagerii unei mașini de ocazie, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul FRONTEX au identificat cetățeanul Ucrainei cu un permis de conducere falsificat. Actul ar fi emis de către autoritățile ucrainene. Din primele cercetări a fost stabilit că permisul nu este unul autentic, conținând indici vizibili de falsificare. La cele descoperite, pasagerul a comunicat că actul este cadou din partea unui prieten și de când l-a primit nu l-a folosit niciodată, purtându-l cu sine ca suvenir. În fapt, permisul a fost ridicat și pe numele străinului inițiate cercetări.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați a fost trecut în linia a II-a de control un șofer, cetățean al Federației Ruse, asupra căruia s-a descoperit permisul de conducere cu semne rezonabile de falsificare. Străinul s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Bulgaria. În cadrul audierii, cetățeanul rus a declarat că în anul 2020 și-a schimbat permisul, conform procedurilor legale și în acest sens nu ar cunoaște despre cele descoperite. În continuare, străinului i-a fost permisă trecerea frontierei de stat doar că în calitate de pasager. Permisul cu semne de falsificare a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

Inapoi la arhiva noutaților