[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi agenți de patrulare denunțați de un șofer la CNA. Ar fi primit 200 euro de la acesta
18 Mai

Doi agenți de patrulare au fost reținuți de ofițerii CNA şi ai Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, într-un dosar de corupere pasivă, transmite CURENTUL.

Cazul a fost sesizat duminică de un şofer la linia națională anticorupție 0 800 55555 a CNA.

Potrivit declaraţiilor şoferului, polițiștii, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi pretins și primit de la el mijloace bănești în sumă de 200 de euro, pentru a nu-i întocmi proces-verbal contravențional și a nu-i ridica mijlocul de transport la parcarea specială.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă, iar dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii riscă de la 5 la 10 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Suspecții sunt reţinuți pentru 72 de ore. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Precizăm că, de la începutul anului, 7 poliţişti au ajuns în vizorul CNA, fiind suspectaţi de comiterea diferitor fapte de corupţie.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților