[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon și Hogan – unanimi în opinia privind necesitatea dezvoltării unui dialog strategic între RM și SUA
25 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere de lucru cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că au discutat întregul spectru al relațiilor de cooperare bilaterală, precum și chestiuni ce țin de politica internă și cea externă a țării.

„O atenție deosebită a fost acordată alegerilor parlamentare din 24 februarie. În special, i-am comunicat domnului Ambasador motivele neparticipării mele la cursa electorală. Consider că Administrația Președintelui trebuie să se concentreze asupra soluționării problemelor actuale ale statului și să nu se implice în campania electorală. De asemenea, am subliniat faptul că astăzi, în Moldova, s-a dat startul campaniei electorale, motiv din care Președintele se va abține de la declarații pe dimensiunea electorală atât în spațiul mediatic, cât și în timpul întâlnirilor cu cetățenii țării. În contextul alegerilor, am subliniat faptul că subiectul principal rămâne legitimitatea internă și cea internațională a viitorului Parlament și Guvern, ceea ce ne determină să depunem toate eforturile pentru organizarea unor alegeri corecte și transparente. La finele întrevederii, am fost unanimi în opinia privind necesitatea dezvoltării unui dialog strategic între cele două țări, în interesul ambelor state”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților