[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon, după decizia CC: Am refuzat să semnez un pachet de legi antipopulare
10 Decembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat la decizia Curții Constituționale, prin care s-a hotărât, din nou, transmiterea dreptului Speakerului Parlamentului și/sau Premierului de a semna câteva legi, informează CURENTUL.

Igor Dodon a precizat că a refuzat să semneze „un pachet de legi antipopulare, adoptate de către majoritatea parlamentară care pleacă”.

„Este vorba despre: noul Cod al audiovizualului, care presupune cenzura presei, în pofida prevederilor Constituției; Legea privind vânzarea terenului fostului Stadion Republican pentru Ambasada SUA; Legea privind redenumirea sărbătorii de 9 Mai în „Ziua Europei”, două legi cu privire la subordonarea Inspectoratul General de Carabinieri Premierului, fapt ce subminează funcțiile constituționale ale Președintelui în calitatea sa de Comandant Suprem al Forțelor Armate. Eu nu voi ceda în niciuna din aceste chestiuni și sunt sigur că poporul Moldovei mă va susține în acest caz. După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată și o nouă componență a Curții Constituționale”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților