[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dodon către Hogan: Partea americană a avut un rol semnificativ în asigurarea transferului pașnic al guvernării și a prevenirii destabilizării situației din țară
18 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereck J. Hogan, informează CURENTUL.

„Am examinat situația politică actuală din Republica Moldova. Am exprimat mulțumiri părții americane pentru recunoașterea noii guvernări legitime, subliniind că acest fapt a avut un rol semnificativ în asigurarea transferului pașnic al guvernării și a prevenirii destabilizării situației din țară”, a scris Dodon, pe Facebook.

În același timp, șeful statului s-a referit la sprijinul extern. „Sunt convins că susținerea consolidată din partea Federației Ruse, a Statelor Unite ale Americii și a Uniunii Europene ne oferă șanse mari pentru continuarea dezvoltării dinamice a Republicii Moldova și deschide o nouă etapă, principială, în istoria statului nostru”, a mai adăugat Dodon.

Relația moldo-americană, potrivit lui Dodon, la fel – a fost în discuție. „De asemenea, am discutat și subiecte actuale cu privire la relațiile de cooperare moldo-americane. Am reiterat disponibilitatea noii guvernări legitime de a păstra toate acordurile semnate cu partenerii noștri externi și de a aprofunda dialogul strategic cu aceștia, inclusiv cu SUA, în cadrul unei politici externe echilibrate între Est și Vest”, a conchis șeful statului.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților