[ X ]
[ X ]
[ X ]
Documente falsificate și inexistente, descoperite la PTF Costești
7 Noiembrie

Angajații Poliției de Frontieră documentează un conațional și doi cetățeni ai Nigeriei care au prezentat la controlul trecerii frontierei de stat acte falsificate și inexistente. Cazurile au fost înregistrate ieri, 6 noiembrie 2023, persoanele fiind pasageri ai unor rute sosite din Cehia și R.Turcia.

În punctul de trecere a frontierei Costești, în jurul orei 22:10, pentru formalitățile de control pe sensul de intrare în țară s-a apropiat un autocar de rută „Cehia-Moldova”. Supus unui control adițional, conform analizei de risc, a fost un cetățean moldovean de 31 de ani. Asupra acestuia, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere moldovenesc, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond al unui document autentic. Permisul avea semne vădite de falsificare. În baza celor stabilite, bărbatul a declarat că obţinuse permisul acum trei ani, prin intermediari, contra unei sume de 700 EUR. Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză.

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au refuzat intrarea în Republica Moldova pentru doi tineri din Nigeria care dețineau acte inexistente. Astfel, în cadrul controlului de documente a pasagerilor cursei „Istanbul-Chișinău”, străinii au prezentat pe lângă pașapoarte și vize electronice, pretins a fi eliberate de către autoritățile moldovenești. La verificarea informației în baza de date, polițiștii de frontieră au stabilit că vize pe numele acestora nu au fost eliberate. În fapt, au fost inițiate cercetări în vederea elucidării circumstanțelor, iar persoanele au făcut cale întoarsă în R. Turcia.

Inapoi la arhiva noutaților