[ X ]
[ X ]
[ X ]
Documente cu semne de falsificare, ridicate în punctul de trecere a frontierei Leușeni
13 Martie

Asupra unui pașaport bulgăresc și al unui permis de conducere italian, polițiștii de frontieră au depistat indici de falsificare. Ca urmare, doi tineri sunt cercetați pentru uz de fals în acte oficiale. Ambele cazuri au avut loc ieri, 12 martie 2023.

În primul caz este documentat un cetățean moldovean de 23 ani, care s-a prezentat pe direcția intrare în R. Moldova, cu ruta de deplasare „Italia – Moldova”. Conform analizei de risc, tânărul a fost supus controlului de nivelul II, iar în rezultat a fost descoperit un permis de conducere italian. La verificarea minuțioasă a documentului, polițiștii de frontieră au stabilit prezența indicilor de falsificare. Din declarații s- aflat că actul a fost obținut în Italia, contra sumei de 250 EUR.

În cel de-al doilea caz, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele unui cetățean al Republicii Islamice Iran, în vârstă de 29 de ani. Străinul se deplasa spre România, în calitate de pasager la ruta regulată „Chișinău-București”. La controlul trecerii frontierei de stat, persoana s-a legitimat în baza unui pașaport, care ar fi emis de autoritățile din Bulgaria. Primele cercetări au trezit suspiciuni privind autenticitatea documentului. Analizând pașaportul cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat că este falsificat. La fel, pe una din filele din pașaport au depistat o ștampila de intrare, cu semne vădite de falsificare. La audieri, bărbatul a mărturisit că și-a cumpărat pașaportul, oferind suma de 2000 EUR.

Actele au fost ridicate, urmând a fi supuse unei expertize. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Inapoi la arhiva noutaților