[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Valeriu Munteanu s-a adresat la CEC și CCA: „Aceste situații sunt niște abuzuri de drept, fraude electorale și o crasă manipulare”
13 Aprilie

Candidatul liberalilor la șefia capitalei, Valeriu Munteanu, a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) și Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) în privința „acțiunilor ilegale ale Silviei Radu și a Partidului Democrat”, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Valeriu Munteanu scrie că, Silvia Radu în timpul orelor de muncă, la 11.04.2018, în jurul orei 15.00, s-a prezentat la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr. 1, pentru a ridica listele de subscripție.

„La fel, pe tot parcursul zilei de muncă, în calitate de primar interimar-autointitulat, aceasta abuzează de funcția deținută pentru a-și promova imaginea de candidat electoral, prin diferite materiale video și poze plasate pe rețelele de socializare (mimând supravegherea procesului de lucru la astuparea gropilor în asfalt, la salubrizarea de primăvară, la răsăditul florilor, etc.), iar spațiul public este intoxicat cu informații mediatizate intens de portalurile de știri și posturile de televiziune deținute de liderul Partidului Democrat. Aceste situații, per ansamblu, sunt niște abuzuri de drept, fraude electorale și o crasă manipulare prin utilizarea resurselor administrative și mediatice, camuflate sub forma unor „informații despre activitatea administrației publice locale”. Am solicitat CEC și CCA examinarea argumentelor de fapt și de drept invocate, cu autosesizarea pe speța dată și sancționarea persoanelor implicate”, a punctat Munteanu.

doc

doc1

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților