[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Cum va stopa Ministerul Sănătății fenomenul violenței față de femeie și în familie
26 Martie

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a elaborat modificarea Hotărârii Guvernului cu privire la Strategia națională de prevenire și combatere a violenței față de femei și a violenței în familie pentru 2018-2023 și Planul de acțiuni pentru 2018-2020, transmite CURENTUL.

Proiectul va fi completat cu un nou Plan de acțiuni pentru a diminua fenomenul violenței în familie și violenței față de femei, precum și de asigurare a unui răspuns eficient al organelor de resort în cazurile de violenţă.

Astfel, vor fi desfășurate campanii de sensibilizare a publicului cu privire la femenul violenței față de femei și în familie, cu un buget de 520 mii 600 lei din surse externe, dar și cu bugetul aprobat de autoritățile responsabile.

Fetele și femeile din categoriile vulnerabile și marginalizate vor fi informate despre acest fenomen; femeile din detenție vor cunoaște drepturile și căile de atac.

Capacitatea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă va fi consolidată; subiectele privind egalitatea de gen vor fi dezvoltate; polițiști, medici, procurorui, judecători, avocați, consilieri vor fi instruiți în domeniu, etc..

Ce alte activități planifică ministerul, vedeți mai jos:

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților