[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Ce planifică Guvernul să organizeze de Ziua Memoriei
17 Februarie

Guvernul Republicii Moldova propune spre consultare publică proiectul Dispoziției Guvenrului cu privire la organizarea și desfășurarea manifestațiilor consacrate Zilei Memoriei, care va avea loc la 2 martie, transmite CURENTUL.

Proiectul a fost elaborat în scopul organizării şi desfăşurării manifestaţiilor consacrate Zilei Memoriei, 2 martie, ziua de comemorare a celor căzuţi în acțiunile de luptă din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova şi victimelor acestora și pentru realizarea prevederilor Hotărîrii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova și a Planului de acțiuni „Memorie, Onoare, Respectˮ.

Astfel, se va constitui un Comitet organizatoric pentru organizarea și desfășurarea manifestațiilor consacrate Zilei memoriei, în cadrul căreia se vor regăsi 21 membri.

Conform Planului, se vor organiza activități dedicate comemorăii a 29 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței RM în localitățile din țară.

Se vor desfășura servicii divine în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității și independenței RM.

Depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, se va desfășura un miting cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată”. Pe unele edificii din localități vor fi instalate plăci comemorative, iar unele străzi, gimnazii, licee din țară vor fi redenumite în cinstea eroilor căzuți în acțiunile de luptă.

De asemenea, va fi acordat un ajutor material anual persoanelor cu dizabilități de pe urma acestor acțiuni și familiilor participanților căzuți la datorie.

Ce alte manifestați vor avea loc, vedeți mai jos:

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților