[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Câți consilieri pot avea vicepremierii Leancă și Lesnic și ce mașini îi deservesc pe cei doi demnitari
9 Februarie

Viceprim-miniștrii Iurie Leancă și Cristina Lesnic nu se grăbesc să-și desemneze consilierii. Secretarul general adjunct al Guvernului, Mihail Casapu, a răspuns printr-o scrisoare la solicitarea portalului CURENTUL, despre numărul de consilieri ai viceprim-miniștrilor și ce automobile îi deservesc.

Funcționarul menționează că potrivit unei hotărâri de guvern, „Cabinetul viceprim-ministrului are statut de Direcție”, iar conform „Normelor privind instituirea subdiviziunilor structural ale autorităților publice”, aprobate printr-o altă hotărâre a Guvernului , „Direcția poate fi instituită cu cel puțin 5 unități de personal”.

Cu alte cuvinte, Cabinetul viceprim-ministrului este o direcție autonomă în componența unei direcții generale, adică a Guvernului. Cu toate astea, răspunsul secretarului general adjunct al Guvernului a lăsat nelămuriri în privința numărului de consilieri pe care îi pot avea vicepremierii. În schimb, Mihail Casapu ne-a dezvăluit că automobilele ce îi deservesc pe înalții demnitari sunt de marca „Skoda Superb”.

doc

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților