[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Cât au costat vizitele peste hotare ale Maiei Sandu în calitate de Premier
20 Noiembrie

279 mii 716 lei și 9 bani – atât au costat vizitele peste hotare ale fostului Premier Maia Sandu, transmite CURENTUL.

Potrivit informației privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate de către personalul Cancelariei de Stat în perioada ianuarie – septembrie 2019, Maia Sandu a avut 6 deplasări peste hotare.

Prima deplasare a Premierului Maia Sandu a fost în România la data de 2 iulie curent, ulterior a mers la instituțiile Uniunii Europene, Regatul Belgiei, or. Bruxelles (2-3 iulie curent). Pentru această deplasare din bugetul Cancelariei de Stat au fost alocate 86,4 mii lei. Din delegație a făcut parte consilierul pe politica externă și planificare strategică, Vladislav Kulminski, consultanții principali în Direcția comunicare și protocol Eduard Stucalici și Alexandru Topor.

A doua vizită peste hotare a fostului Premier a fost în Ucraina la 11 iulie curent. Maia Sandu a fost însoțită de consilierul Vladislav Kulminski, consilierul pentru relații cu mass – media, Anastasia Condruc și consultanții principali în Direcția comunicare și protocol Eduard Stucalici și Alexandru Topor. Deplasarea a costat 21,3 mii lei.

Ulterior, Maia Sandu a mers într-o vizită de lucru în Republica Federală Germania între 15-17 iulie curent, cu aceiași delegație. Costul acestei vizite a fost 87,3 mii lei.

A patra deplasare a fost tot în Regatul Belgiei, în perioada 23-25 iulie curent. În echipa Premierului a fost consilierul Vladislav Kulminski, consultantul Alexandru Topor și consilierul pe comunicare Cristina Bujor. Costul vizitei a fost de 74,8 mii lei.

O altă deplasare Maia Sandu a avut-o la 21- 22 august curent în Republica Lituania, unde a fost însoțită de consilierul Vladislav Kulminski. Costul vizitei de lucru a fostului Premier a fost de 16,9 mii lei.

Ultima vizită peste hotare a fostului Premier a fost în România, unde Maia Sandu a participat la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în perioada 27-28 septembrie curent. Costul deplasării a fost de 9,9 mii lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților