[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Cadoul lui Iurie Ciocan pentru Guvernul Republicii Moldova. Va fi acceptat?
12 Decembrie

Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a elaborat și publicat pentru dezbateri publice Legea cu privire la Guvern, care va reglementa activitatea Executivului în noua formulă, transmite CURENTUL.

Recent Parlamentul a adoptat Legea cu privire la actele normative, care instituie noi reglementări privind procedura de elaborare și promovare a actelor normative, atribuind Guvernului o marjă discreționară pentru reglementarea, la nivelul Guvernului a procedurilor de elaborare, avizare, consultare publică, expertizare, definitivare și examinare în ședință de Guvern a proiectelor de acte ale Guvernului.

Astfel, în conformitate cu art. 7 lit. a) din Legea cu privire la Guvern, una din împuternicirile Guvernului rezidă în aprobarea Regulamentului său.

În contextul celor expuse și pentru realizarea acestei prerogative a fost elaborat proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Regulamentului Guvernului.

Proiectul Regulamentului Guvernului reglementează modul de organizare și funcționare a Guvernului Republicii Moldova, inclusiv cadrul organizatoric de activitate a Guvernului în ansamblu și a membrilor Guvernului în particular, organizarea și desfășurarea ședințelor Guvernului, actele Guvernului și ale Prim-ministrului, procedura de elaborare și promovare a proiectelor actelor Guvernului, monitorizarea și controlul executării sarcinilor de către autoritățile administrației publice centrale de specialitate, raporturile Guvernului cu autoritățile publice care îi sunt subordonate, precum și cu Parlamentul, Președintele Republicii Moldova, Banca Națională a Moldovei, Curtea de Conturi, Procuratura Generală.


Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților