[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dmitri Torner: Scopul nostru este de a transforma Republica Moldova într-un centru european al biatlonului de vară
18 Martie

La întâlnirea președintelui Federației de Biatlon din Republicii Moldova, Dmitri Torner cu președintele Uniunii Internaționale de Biatlon (IBU), Olle Dalin, au fost discutate aspectele proiectului de construcție infrastructurii sportive și dezvoltarea acestui gen de sport în Republica Moldova, transmite Moldova1.

Oficialii au discutat toate aceste subiect la Oslo (Norvegia), unde se desfăşoară etapa finală a Cupei Mondiale de Biatlon.

Șeful IBU și-a exprimat interesul față de planurile de dezvoltare a infrastructurii de biatlon în Moldova, promițând suport din partea Uniunii Internaţionale de Biatlon.

„Desigur e foarte plăcut să aud că deja există proiectul de construcție a complexului sportiv la voi în țară. Este foarte important pentru dezvoltarea acestui gen de sport în regiunea voastră.”, – a spus Olle Dahlin.

Președintele Uniunii Internaționale de Biatlon a menționat că construcția complexului de biatlon este extrem de importantă atât pentru Moldova, cât și pentru IBU.

„Mai întâi veți putea organiza competiții interne, iar următorul pas va fi găzduirea competițiilor internaționale”, – a spus Olle Dahlin.

Președintele Federației Naționale Dmitrі Torner a menționat că Moldova este interesată de experiența Norvegiei în dezvoltarea și popularizarea biatlonului.

„Acum studiem cele mai bune practici mondiale pentru dezvoltarea și popularizarea biatlonului. Norvegia este un creator de tendințe în biatlon, o țară care asigură cu succes continuitatea generațiilor în acest gen de sport. Suntem interesați de programele de sprijin municipal, dar şi de un sistem de interacțiune cu autoritățile centrale”, – a spus Dmitri Torner.

El a dezvăluit şi planurile ambițioase ale Federației de a organiza competiții de biatlon în Moldova în viitorul apropiat.

„Scopul nostru este de a transforma Moldova într-un centru european de biatlonul de vară și să organizăm aici competiții internaționale în următorii 3-5 ani”, a spus Dmitri Torner.

Inapoi la arhiva noutaților