[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dmitri Rogozin – declarat persona non grata pe teritoriul RM
2 August

Guvernul Republicii Moldova a aprobat astăzi o hotărâre prin care vicepremierul rus Dmitri Rogozin este declarat persoană indezirabilă în țara noastră, informează CURENTUL.

Potrivit proiectului de hotărâre prezentat de ministrul de Externe, această decizie vine după ce, în ultima perioadă, Rogozin a lansat mai multe „declarații și acuzații denigratoare și mincinoase în adresa cetățenilor și statului R.Moldova”.

„Aceste evoluții reprezintă o ingerință crasă în treburile interne ale RM. Astfel de declarații nu corespund nici caracterului relațiilor bilaterale cu Federația Rusă ce au drept bază respectul reciproc. Mai mult, acestea afectează serios imaginea țării noastre”, a menționat Andrei Galbur.

Astfel, vicepremierul rus a fost declarat persoană indezirabilă sub formă de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Moldova.

La rândul său, Premierul Pavel Filip a declarat că modul în care au fost tratați cetățenii și statul RM este unul inacceptabil. „Și este de datoria noastră să protejăm demnitatea cetățenilor și țara noastră”, a menționat Filip.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților