[ X ]
[ X ]
[ X ]
Divorț de economia moldovenească! Saloanele de mariaj au ajuns în prag de faliment
22 Februarie

Pandemia a afectat dur profitul saloanelor de mariaj, vânzările scăzând cu până la 90%. Astfel, majoritatea magazinelor au fost nevoite să-și modifice programul de lucru, iar unele și-au sistat definitiv activitatea.

Contactați de reporterul CURENTUL, reprezentanții mai multor saloane din Chișinău au menționat că numărul de clienți s-a redus considerabil din cauza restricțiilor, ceea ce a determinat și schimbarea regimului de lucru.

„Mai avem câte 2-3 clienți pe săptămână care se interesează de serviciile noastre, însă și ei sunt indeciși, căci într-adevăr, să organizezi o nuntă în condițiile actuale este nonsens. Acum salonul noastru activează doar în baza programărilor, care se fac online sau la numărul de telefon”, au precizat reprezentanții „White Rose”.

Alți antreprenori se plâng că afacerea lor este la un pas de faliment, deoarece nu mai au deloc clienți.

„Tinerii nu doresc să organizeze nunți cu doar 20 de persoane, purtând măști și respectând distanța socială. Fără dansuri și petreceri, ceremonia își pierde din farmecul ei tradițional. În consecință, saloanele de mariaj au ajuns în criză și nimeni nu ne ajută să facem față situației date. Mulți dintre colegii mei au fost nevoiți să intre în datorii sau chiar să-și închidă afacerile”, a mărturisit proprietara unui salon din Chișinău.

Menționăm că, potrivit datelor emise de Agenția Servicii Publice, în pofida restricțiilor, în 2020 au fost oficializate 15500 acte de căsătorie, ceea ce este cu 4 442 mai puțin decât în 2019. Totuși, multe dintre acestea au decurs fără o ceremonie.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților