Radu Musteața, directorul general ANSA și Sergiu Sîrghi, șef direcției unități de comerț, alimentație publică și protecția consumatorului au participat astăzi, 16 decembrie 2021, la o ședință de lucru cu reprezentanții rețelelor de comerț, informează CURENTUL cu referire la ANSA.
Astfel, în cadrul întâlnirii, au fost puse în discuție constatările Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în urma controalelor efectuate și impedimentele întâmpinate de către operatori la implementarea Legii nr. 279/2017 ”privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare”.
Totodată, au fost abordate cerințele de etichetare, atât a producției autohtone cât și a celei de import. În același context, s-a menționat că temeiul elaborării Legii, a fost informarea corectă a consumatorului privind natura și calitatea produselor alimentare.
ANSA, ca autoritate de supraveghere și control, și-a exprimat deschiderea față de mediul de afaceri în vederea asigurării suportului consultativ profesional pe domeniul dat, fiind trasate unele acțiuni și obiective comune.
Totodată, operatorii din domeniul alimentar au apreciat schimbările constructive create în colaborările directe dintre Agenție și rețelelor de comerț, fapt ce va duce la atingerea obiectivului de protejare a drepturilor consumatorilor.