[ X ]
[ X ]
[ X ]
Discuții în Parlament! Soțul unei deputate PDM – reținut
31 Iulie

Soțul deputatei democrate Elena Bacalu a fost reținut în această dimineață. Despre aceasta s-a discutat în debutul ședinței Parlamentului, informează CURENTUL.

Șeful fracțiunii democraților, Dumitru Diacov, a menționat că a auzit că, în cadrul guvernării, este așa o dorință ca tot mai mulți deputați să-și depună mandatul.

„Văd că, practic, în fiecare zi depun. Și am înțeles că preferabil să fie aleși în circumscripție și din opoziție. În legătură cu asta, am o întrebare: ăsta este motivul sau numirea Procurorului ieri în funcție face ca soțul unei colege de-a noastră a fost reținut azi-dimineață?! Din câte am înțeles, nici motive mai că nu sunt, anterior au fost presiuni să plece din funcție. Eu cred că e o chestie care trebuie să ne preocupe pe toți. Una este ca noi toți să pledăm pentru dreptate, adevăr, și altceva este când chestia asta poartă un caracter politic”, a precizat democratul.

În replică, Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a răspuns că știe despre acest lucru.

„La sigur organele de drept trebuie să-și îndeplinească funcțiile cinstit și onest, așa cum scrie legea. Toți trebuie să fim absolut egali în fața legii. Ceea ce menționați dvs. am citit și eu din presă, m-a informat și dna Bacalu și i-am spus exact același lucru: Omul care nu este vinovat nu trebuie să pătimească. De aceea, noi nu avem nici un motiv să facem vreo presiune și nu cred că avem capacitatea de a face presiune asupra deputaților din opoziție să-și depună mandatul. Noi considerăm că trebuie să aveam o opoziție, o opoziție constructivă, care împreună nu majoritatea să muncească la dezvoltarea statului”, a punctat Greceanîi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților