[ X ]
[ X ]
[ X ]
Discursul Președintelui Dodon la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice
2 Octombrie

La ședința Consiliului Suprem (CS) al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), Igor Dodon, a rostit un discurs în cadrul căruia i-a informat pe șefii statelor membre ale UEE, liderii Iranului și Singapore, despre evoluția situației din economie, comerț, politica internă și externă a Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon, a menționat faptul că, obținerea de către Moldova a statutului de observator în cadrul UEE în luna mai, 2018 a avut un impact pozitiv asupra exportului de mărfuri moldovenești pe piața din Federația Rusă, Belarus și din alte state ale Uniunii.

„În context, le-am adresat mulțumiri partenerilor pentru susținere și mi-am exprimat încrederea în extinderea relațiilor comercial-economice. Totodată, i-am informat pe cei prezenți despre transformările cardinale din viața politică a Republicii Moldova, despre politica noii guvernări care este susținută de majoritatea populației și de partenerii externi. Am subliniat faptul că pentru țara noastră au apărut oportunități vaste privind dezvoltarea economiei, creșterea nivelului de trai al populației, precum și promovarea unei politici externe echilibrate între Est și Vest, fără implicarea în jocurile geopolitice care ne sînt străine”, a scris Dodon.

Textul integral al discursului îl puteți vedea aici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților