[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul Pieței Centrale și arhitectul-șef al capitalei, demiși
1 Aprilie

Directorul Pieței Centrale din Chișinău, Octavian Bivol, și conducerea Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, Sergiu Borozan, astăzi, au fost demiși. O dispoziție de eliberare din funcție va fi semnată de primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, informează CURENTUL.

„De dimineață, am avut o discuție cu agenții economici din piața centrală. Am primit o petiție săptămâna trecută, astăzi i-am invitat la o discuție. De fapt, cu toții suntem conștienți că orașul se ține pe activitatea agenților economici. Eu nu o dată am auzit de la diferiți agenți economici că avem abordare selectivă, atunci când discutăm despre ei. Există o singură regulă: toți sunt egali și toți sunt în cadrul legal”, a declarat Codreanu.

În acest fel, el a comunicat mai multe detalii. „Este a doua petiție de la agenții economici, care au activitatea în Piața Centrală cu privire la colectarea taxelor informale. După ședință operativă, voi semna dispoziția de eliberare a directorului Pieței Centrale și a întregii conduceri din Piața Centrală”, a mai adăugat.

Totodată, Codreanu s-a referit și la un alt caz de demisie. „Vineri treceam pe coridor, când e ora de primire la Direcția Arhitectură și Urbanism, am ajuns în anul 2019 ca oamenii să urce la etajul 2 la această direcție și să întrebe: cine-i ultimul în rând. La toate solicitările mele la această direcție de a veni cu un sistem online de înscriere, mi s-a răspuns că este centrul de informare. Sunt oameni, care timp de 5-6 ani de zile, merg la Direcția de Arhitectură și nu pot rezolva întrebările. Pe când sunt alții, care deschid cu piciorul ușa de la direcție. Astăzi voi cere demisia Arhitectului-șef al orașului – a domnului Sergiu Borozan”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților