[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul CFM: „Calea Ferată va fi reorganizată într-o societate pe acțiuni”
7 Septembrie

„Calea Ferată a Moldovei” urmează a fi reorganizată într-o societate pe acțiuni cu 100% acțiuni ale statului. Despre aceasta comunică directorul CFM, Adrian Onceanu, într-un interviu pentru CURENTUL.

Adrian Onceanu a spus ce va presupune acest lucru.

„CFM, în prezent, este o întreprindere cu monopol, care combină administrarea infrastructurii și furnizarea de servicii de transport feroviar.

Restructurarea sectorului feroviar, în conformitate cu Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” pentru perioada 2018-2021,aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1042 din 5.12.2017, presupune crearea unei căi ferate care este complet independentă din punct de vedere financiar.

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” va fi reorganizată într-o societate pe acțiuni cu 100% acțiuni ale statului. În cadrul societății SA „Calea Ferată din Moldova” noi-create, se va efectua separarea operațională în trei domenii principale de activitate – transport pasageri, transport marfă și infrastructură. Vor trebui create mecanisme pentru finanțarea transportului public de pasageri și a infrastructurii feroviare de către Stat”, a spus Adrian Onceanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților