[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul Autorității Aeronautice Civile a participat la Congresul IX Mondial privind Aviația în sec. XXI
23 Septembrie

Directorul Autorității Aeronautice Civile (AAC), Eugen Coștei, ieri, a participat la Sesiunea Plenară celui de-al IX-lea Congres Mondial „Aviația în secolul XXI”, organizat de Universitatea Națională de Aviație din Kiev și Institutul ICAO din Ukraina, transmite CURENTUL.

„Siguranța aviației și tehnologii spațiale” este subiectul principal, care va fi discutat timp de trei zile de cercetători și experții în aviație.

În calitate de speaker al Congresului, Eugen Coștei, a făcut o prezentare pe subiectul sistemelor de aeronave fără pilot, modul în care acestea continuă să se dezvolte și cadrul regulatoriu existent pe plan regional și internațional. Totodată, în contextul siguranței aviației și tehnologiei spațiale, el a reiterat că dezvoltarea aviației civile nu a stagnat niciodată, dar a evoluat.

Sesiunea plenară a întrunit mai mulți experți mondiali din domeniul aviației, printre care: Jean-Marc Cluzeau, manager inovație, consilier șef al directorului executiv al Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA); Director al Institutului de Drept Aerian, Spațial și Cibernetic de la Universitatea din Köln, Stephan Hobe; Director general al Direcției știință și inovare de la Ministerul Educației și Științei din Ucraina Yulia Bezvershenko; Președintele Agenției poloneze de servicii de navigație aeriană (PANSA) Janusz Janiszewski; Rectorul Universității Internaționale de Logistică și Transport din Wrocław Marcin Paweska; etc.

„Congresul încurajează adoptarea noilor soluții conceptuale cu privire la problemele urgente din industria aerospațială. De asemenea, participanții au o mare oportunitate de a-și exprima viziunea asupra tendințelor globale ale tehnologiei aerospațiale în realitățile politice și economice actuale, în timp ce revizuiesc realizările practice, experimentale și teoretice din domeniul aviației civile”, se menționează într-un comunicat al AAC.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților