[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dionis Cenușa: „Pericolul major se regăsește în calitatea proastă a guvernării”
15 August

„Calitatea proastă a guvernării reprezintă unul dintre cele mai mari pericole cu care se confruntă la moment Republica Moldova”, despre aceasta a declarat politologul Dionis Cenușa, în cadrul unui interviu, acordat pentru tribuna.md, informează CURENTUL.

Dionis Cenușa, a accentuat care sunt principalele probleme cu care se confruntă Republica Moldova.

„Pericolul major se regăsește în calitatea proastă a guvernării, care nu este credibilă în ochii majorității cetățenilor și a partenerilor externi. Aceasta duce la fisurarea relației dintre cetățeni și instituțiile statului, afectând cererea și simpatiile pentru tipul democratic de guvernare. Aceeași guvernare nu doar reduce credibilitatea Moldovei la Bruxelles, dar și resuscită intenționat punctele nevralgice în relația cu Rusia. Degradarea proceselor democratice încurajează populismul politic, întărește forțele politice cu viziuni autocratice și avantajează propaganda rusească. Toate acestea constituie amenințări pe termen mediu și lung pentru dezvoltarea și transformarea pozitivă a țării, prin valorificarea procesului de integrare europeană”.

Totodată acesta a venit cu unele soluții în soluţionarea problemei transnistrene.

„Deocamdată în Moldova voința politică este separată pe acest subiect. Or, Președintele Dodon vrea să tragă foloase din apropierea de Tiraspol. Totodată, democrații caută beneficii politice însă printr-o abordare mai strictă față de regimul separatist pentru a lovi în autoritatea Rusiei și a câștiga din această  legitimitate, care îi lipsește”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților