[ X ]
[ X ]
[ X ]
Din 1 ianuarie CNAS schimbă modalitatea de plată a prestațiilor sociale
20 Octombrie

Directorul general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), Elena Țîbîrnă, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat, că de la 1 ianuarie 2021 se va schimba modalitatea de plată a prestațiilor sociale, informează CURENTUL.

„O provocare pentru Casa Națională de Asigurări Sociale, din partea Agenției de Guvernare Electronică, este proiectul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice, MPay, de la care avem așteptări foarte mari. De la 1 ianuarie se schimbă modalitatea de plată a prestațiilor sociale, respectiv Casa Națională în comun cu Agenția de Guvernare Electronică și Ministerul Finanțelor vor realiza achitarea tuturor tipurilor de prestații prin Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice, MPay”, a menționat Țîbîrnă.

„Am declarat război hârtiei, pentru că la ghișeele Casei Naționale de Asigurări Sociale numărul persoanelor care vin și ridică certificate pentru diferite instituții din țară depășește de trei-patru ori numărul de persoane care ne pășesc pragul pentru a stabili o anumită prestație socială”, a spus ea.

Totodată, de la 1 decembrie datele privind mărimea pensiei, tipul pensiei, contribuțiile achitate, contribuțiile calculate sau alt gen de informație deținut de CNAS vor fi furnizate prin intermediul platformei MConnect.

Cristina Jicol, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților