[ X ]
[ X ]
[ X ]
Diaspora își dorește să formeze o mișcare politică pe care o vor numi „DORUL”. Detalii
5 Octombrie

Comunitatea cetățenilor plecați peste hotarele țării intenționează să creeze o mișcare politică în rândurile Diasporei pe care o vor numi „DORUL”, în descifrare – Diaspora cu Oboroc Redau Urmașilor Libertatea, transmite CURENTUL.

În cadrul unei postări, într-o comunitate pe o rețea de socializare, scriitorul Iurie Bojonca menționează că tendința de a crea o mișcare politică a Diasporei se atestă încă din 2007, dar nici până în ziua de astăzi aceasta nu poate fi coagulată.

În acest context, Iurie Bojonca afirmă că apariția lui Constantin Oboroc pe scena politică dn R. Moldova poate fi o forță cataluzatoare pentru a uni Diaspora și a constitui o mișcare politică sănătoasă și validă cu toate actele in regulă, înregistrată la Chișinău, așa cum o cere legislația națională și cea internațională.

„Dacă ne vrem o mișcare politică serioasă, recunoscută acasă, dar și în țările pe unde ne câștigăm pâinea, trebuie să ne comportăm serios. Să  nu fie cu supărare, dar nu poți  numi o mișcare „Dacii liberi”, „Haiducul neamului” ori altă îmbinare de cuvinte tot pe atât de romantică. Am mai găsit prin comentarii îndemnuri de a consulta și părerea domnului Oboroc referitor la denumirea grupului. După umila mea părere, cred că ar trebui să consultăm părerea domnului Oboroc dacă ar fi de acord să-i includem numele de familie atât în denumirea grupului de socializare, cât și în  denumirea unei eventuale mișcări politice. În această ordine de idei propun o sintagmă simplă, dar cu bătaie lungă: DIASPORA cu OBOROC REDAU URMAȘILOR LIBERTATEA – DORUL. Deci, abrevierea DORUL pentru mișcarea politică a Diasporei va fi mai ușor de memorizat și conține semnificații profunde atât pentru Diasporă cât și pentru cei rămași acasă”, menționează Iurie Bojonca.

De asemenea, scriitorul menționează că va fi constituită o mișcare și nu partid, pentru că lumea e obosită de partide și partiduțe.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților