[ X ]
[ X ]
[ X ]
Diaspora de la Ankara s-a întâlnit cu Speakerul Andrian Candu
14 Septembrie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a participat, împreună cu Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman, la Recepția organizată de Ambasada Republicii Moldova la Ankara, cu ocazia a celor 26 de ani de independență a țării noastre, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, cei doi oficiali au tăiat tortul aniversar, dedicat și marcării a 25 de ani de relații diplomatice între Moldova și Turcia.

„Sunt onorat să fiu la acest eveniment. Statele noastre au legături istorice și de prietenie puternice. Vă urez tot ce-i mai bun pentru o țară democrată și independentă”, a menționat în discursul său Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman.

La eveniment au fost peste 200 de invitați, printre care ambasadori, reprezentanți ai corpurilor diplomatice acreditate la Ankara și moldoveni stabiliți cu traiul în capitala Turciei.

„Am o deosebită plăcere să fiu aici, după o zi plină de întâlniri productive, și mă bucur enorm să văd diaspora unită, că promovează valorile și tradițiile moldovenești în orice colț de lume nu s-ar afla. Republica Moldova este un stat tânăr care are nevoie de aportul fiecăruia dintre noi pentru a accelera dezvoltarea sa, să creăm toate premisele pentru a avea o viață pe care ne dorim acasă, în Moldova”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Oaspeții au asistat la un program cultural-artistic, prezentat de muzicieni de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” și de dansatori din Ansamblul Național Academic de dansuri Populare „Joc”. De asemenea, invitații au vizitat o expoziție de obiecte culturale moldovenești și port popular, după care au servit bucate tradiționale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților