[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dezbateri electorale! Ce au discutat Ion Ceban și Andrei Năstase
29 Mai

Candidatul Partidului Platformei DA la funcția de primar general al Capitalei, Andrei Năstase, împreună cu candidatul PSRM, Ion Ceban, au avut ocazia, astăzi, în cadrul unei dezbateri publice electorale, să discute cu privire la problemele din municipiul Chișinău, informează Curentul.

La întrebarea lui Ion Ceban, adresată lui Andrei Năstase cu privire la câte construcții ilegale a oprit în Chișinău, candidatul Partidului Platformei DA a spus că „la întrebările care îmi plasează domnul Ceban, ar trebui să răspundă el, eu nu am fost nici măcar o zi în CMC”.

Prin urmare, Ceban a venit cu o replică către candidatul Năstase.

„Dumneavoastră aveți nevoie de primărie ca să ajungeți la parlamentare, iar eu am plecat din Parlament ca să ajung în primărie”, a subliniat Ceban.

Totodată, Andrei Năstase a fost întrebat și despre contribuția sa la fondul electoral. „Aportul meu constă în activitate, muncă și iar muncă, în strategii gândite. Aceasta este contribuția mea, acest lucru se vede în activitatea mea”, menționat el.

În același timp, Năstase a mai vorbit și despre perioada în care a fost procuror. „Eu sunt omul, care dacă am avut o perioadă impecabilă din viața mea, atunci este perioada de 3 ani de zile în care am fost procuror. Ca să fie clar: sunt un om incoruptibil”, a precizat el.

La întrebarea privind banii bugetari și metodele de obținere, Năstase a comunicat 3 pași în acest sens. „În momentul de față, avem cel puțin 2 hotărâri ale Curții de Conturi că nu avem înregistrate toate bunurile din Chișinău. Avem nevoie de eficientizarea tuturor întreprinderilor municipale pe unde se scurg banii publici. A 3-a este eliminarea tuturor schemelor pe unde se duc miliardele. Oameni buni, acești oameni vin și ne întreabă de unde vom lua bani, am sprijinul europenilor și a celor mai buni primari din România”, a declarat el.

Năstase a mai comunicat și despre imobilele sale. „Pe pagina CEC-ului există declarația mea de venituri, nu veți găsi acolo cele 11 case. Această retorică mincinoasă funcționează încă din prezidențiale, folosită de Partidul Democrat și preluată de socialiști. Sunt un om care a muncit, și-a făcut o casă și atât. Vă îndemn să vă documentați foarte bine și să nu mai folosiți în spațiul public minciunile și falsurile”, a declarat el.

Candidatul PSRM, Ion Ceban, prin urmare, a venit cu un răspuns cu privire la proiectele de decizie înaintate în CMC, dar și cele votate. „Multe proiecte am propus și noi, multe le-am votat, chiar și cele care vin din partea altor fracțiuni. Noi nu am votat nici un subiect cu caracter funciar și de arendă, pe care se expune lumea. Suntem cei care am pledat pentru modul deschis de desfășurare a ședințelor, de consultare cu societate a civilă. În această privință, eu cred că am făcut un lucru chiar foarte mare și foarte bun. Proiectele bune toate le-am votat”, a menționat el.

De menționat că, liderul Partidului Platformei DA, Andrei Năstase, s-a alăturat la discuție mai târziu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților