[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deținătorii de patentă – nemulțumiți de autorități: „Nu este corectă o asemenea abordare”
19 Noiembrie

Asociația Micului Business (AMB) este nemulțumită de acțiunile guvernării cu privire la deținătorii de patentă de întreprinzător, transmite CURENTUL.

În fapt, conducerea AMB invocă recentele întâmplări care au avut loc la Căușeni, când câțiva oameni, îmbrăcați în civil, au făcut arestări, descinderi și au confiscat marfa de la mai multe gherete din oraș.

Reprezentanții Asociației spun că s-au săturat de declarațiile autorităților.

Directorul filialei Sud a Asociației, Eleonora Țurcanu Herghelegiu, deținătoare de patentă, menționează că toate aceste acțiuni au avut loc atunci când se afla la ședința Comisie economie, buget și finanțe, unde se discuta subiectul prelungirii termenului de activitate în baza de patentă.

„La 14 noiembrie trebuia să fiu prezentă la ședință. M-a mirat faptul că, din start, de lângă blocul casei, când mă aflam în automobil, s-a apropiat un polițist de patrulare și fără să se prezinte, fără să se legitimeze nu a putut să motiveze stoparea. În timpul când mă aflam la ședința Comisiei, în Căușeni au venit mai mulți mai mulți bărbați, îmbrăcați în civil, s-au prezentat de la Procuratură și au confiscat toată marfa din gheretele unde au intrat. Nu au verificat nici documentele, au luat și au încărcat absolut toată marfa”, spune Eleonora Țurcanu Herghelegiu.

De asemenea, ea menționează că deținătorii de patentă de nenumărate ori au solicitat autorităților să iasă la un dialog deschis pentru a rezolva problema, dar nimic concret nu s-a propus.

„Am făcut adresări, le-am trimis Parlamentului, nici până astăzi nu am primit vreun răspuns. Noi, cei cu patentă, suntem carne vie pentru amenzi și impozite de tot felul. Noi de ani de zile solicităm rezolvare, pentru a activa legal, iar autoritățile doar bat în noi. Nu este corectă o asemenea abordare. Mulți colegi lucrează în economia tenebră, ei nu au posibilitate să procure acest aparat de casă, nu cunosc contabilitatea mică și sunt impuși să activeze la negru. Sperăm că domnii deputați vor lua în calcul doleanțele noastre și vom scoși din economia tenebră”, a mai punctat Eleonora Țurcanu Herghelegiu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților