[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detaliile despre Ion Ceban pe care le scoate în evidență un deputat
13 Aprilie

Deputatul Bogdan Țîrdea susține că, candidatul socialiștilor la șefia Primăriei mun. Chișinău, Ion Ceban are o serie de avantaje în fața concurenților săi, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Bogdan Țîrdea a menționat că, din acest motiv toate atacurile sunt îndreptate asupra lui Ceban.

„1. Iată, spuneți-mi, cine din candidați are studii în domeniul administrării orașului? Radu? Năstase? Roșco? Dar Ceban, a studiat la cea mai prestigioasă universitate din lume! E vorba de École nationale d’administration (Franța) și Academia de Administrație Publică de pe lângă Președintele Federației Ruse, specialitatea „Administrație municipală și de stat”!!!

2. Cine din concurenți cunoaște situația din capitală, cum o știe Ion Ceban? Oare Năstase? Sau „parașutistul” Codreanu? Sau Silvia Radu care până acum merge în cabinetele angajaților cu GPS-ul în telefon și busola?

3. Cine din concurenți are proiecte concrete și reale pentru dezvoltarea orașului? Mai ales ca aceste proiecte să aibă interes din partea primarilor din Baku, Minsk și Budapesta! Silvia Radu tot mai fură din inițiativele PSRM (linie de troleibuz până la Sângera, etc.). Lui Andrei Năstase în general nu-i pasă de proiecte și planuri de dezvoltare a orașului! Pe el îl interesează Primăria, pentru a sări în Parlament!

4. Cine are asemenea experiență de condus ca Ceban? El a fost viceministru al Educației, Tineretului și Sportului, avea în gestiune proiectele internaționale, știe cum să convingă diverși donatori și investitori de a participa la diverse proiecte, știe cum să aducă bani Moldovei. Spuneți-mi ce-au condus Andrei Năstase, Codreanu și Roșco? Silvia Radu nu a condus nici măcar o Primărie sătească. Ea e un capitalist tipic, care a făcut diverse în companie privată. Ea are o experiență bună în a scoate banii din cetățeni prin tarifele la energia electrică. Presupun, că anume cu asta se va ocupa în Primărie.

5. Cine a făcut mai mult decât Ceban pentru Chișinău? Ce au făcut Năstase, Radu, Codreanu pentru construcția și reparația terenurilor de joacă pentru copii, stadioanelor și școlilor? S-au luptat ei pentru mărirea compensațiilor, alocațiilor și salariilor pentru unele categorii mai vulnerabile de lucrători, așa cum a făcut Ion Ceban? Au deconspirat vreo schemă din Primărie? Anume Ion Ceban a scos la iveală schema parcărilor cu plată și cea de înstrăinare a terenurilor. Anume aici au fost prinși Chirtoacă, Grozavu, Gamrețchi și alții?”, a scris Țîrdea.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților