[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii despre unicul candidat la șefia AȘM și când va fi decizia finală a academicienilor
26 Martie

Numele următorului Președinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AȘM) se va afla definitiv la data de 9 aprilie 2019, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Președintele Comisiei pentru alegerea președintelui AȘM, acad. Mitrofan Ciobanu, a anunțat că, pentru data de 9 aprilie a fost convocată Adunarea Generală a AȘM, pentru ora 14.00.

Astfel, în cadrul ședinței se va vota, în secret, pentru următorul președinte al AȘM.

„Noi am organizat un concurs, în cadrul căruia secțiile din cadrul AȘM urmau să prezinte candidaturi. Totuși, toate secțiile au înaintat una și aceeași candidatură, și anume: cea a academicianului Ion Tighineanu, care, în prezent, exercită și funcția de Președinte interimar al AȘM. Dacă să mă refer la candidatura care a fost înregistrată, este un savant de înaltă calificare, recunoscut în lume. Aș spune că noi nu avem în RM savanți de așa nivel. Nimeni nu-l poate compara după numărul de publicații. Este un savant demn de a fi președinte al AȘM, este un manager iscusit și, prin urmare, satisface multor calități pentru a fi ales, dar la data de 9 aprilie vor fi alegerile și fiecare academician își va expune, prin vot secret, a lui părere”, a precizat Tighineanu.

De menționat că, funcția de președinte al AȘM a devenit vacantă după ce Gheorghe Duca și-a dat demisia din funcție.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților