[ X ]
[ X ]
[ X ]
Descinderi matinale la domiciliile a trei suspecți în organizarea migrației ilegale
14 Februarie
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, sub coordonarea Procuraturii raionului Ștefan Vodă, au destructurat o rețea infracțională specializată în organizarea migrației ilegale. 
Conform măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, s-a descoperit că trei cetățeni ai Republicii Moldova au organizat ilegal trecerea unor cetățeni ucraineni peste frontiera moldo-ucraineană, având ca scop obținerea unui beneficiu financiar.
În baza informațiilor acumulate, echipele de investigație au efectuat percheziții în raionul Ștefan Vodă, la domiciliile și în mijloacele de transport ale membrilor grupului criminal organizat, unde au fost depistate sume considerabile de bani: 40.000 dolari americani, 15.000 euro și 60.000 lei. În plus, au fost ridicate din locuințele acestora patru baionete, două cuțite și o armă de vânătoare, deținute ilegal.
Acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei, urmând astfel să fie identificați toți participanții la săvârșirea infracțiunii investigate.
MAI prin structurile sale de Poliție de Frontieră și Poliție Națională depune eforturi considerabile în combaterea migrației ilegale, implementând strategii și măsuri eficiente pentru prevenirea și contracararea acestui fenomen infracțional. Prin utilizarea tehnologiilor moderne de supraveghere, efectuarea de analize de risc și prin acțiuni proactive inclusiv de colaborare internațională, MAI intervine rapid în cazurile de migrație ilegală, asigurând în același timp securitatea la frontieră și pe teritoriul național.
Inapoi la arhiva noutaților