[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Jizdan, despre accidentele rutiere din ultima vreme
9 Octombrie

„Suntem îngrijorați de situația criminogenă, per ansamblu, din Republica Moldova, cât și cea accidentară de pe traseele națională. Acest lucru, în mare măsură, are loc din cauza atitudinii acestei guvernări față de politica cadrelor”. Aceasta a declarat actualul deputat al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, ex-ministru al Afacerilor Interne, informează CURENTUL.

„Asistăm în ultimele 10 zile la mai multe accidente în lanț, care sunt soldate cu zeci de oameni răniți și morți. Oamenii sunt îngrijorați de ceea se întâmplă. Cu părere de rău, constat și azi că în raionul Telenești s-a produs un accident rutier, soldat cu 19 răniți. Tot mai des, asistăm la accidente rutiere cu implicarea transportului public”, a adăugat Jizdan.

Prin urmare, el s-a referit la cauza accidentelor. „Acest lucru, în mare măsură, are loc din cauza atitudinii acestei guvernări față de politica cadrelor. Atunci când ei au venit la guvernare, în mare măsură – pe criterii politice și în credința de răzbunare, au alungat din Ministerul de Interne mulți oameni care erau cu o experință de zeci de ani. În perioada de 4 luni de zile, din Ministerul de Interne au plecat 800 de angajați. În locul celor plecați au fost numiți alții care nu știu cum să gestioneze aceste probleme. Aș sugera, astăzi, ca guvernarea să revină la politica cadrelor și să aducă specialiștii din domeniu, care, emotiv, au fost alungați din sistem”, a conchis Jizdan.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților