[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Iurie Dârda despre proiectul „Prima Casă”: „Guvernul şi-a îndeplinit misiunea, acum e rândul Parlamentului”
29 Noiembrie

Deputatul neafiliat Iurie Dârda, menționează, într-o postare pe blogul său, că proiectul „Prima Casă” aprobat de Guvern trebuie tratat cu maximă responsabilitate, inclusiv discuţiile şi procesul de votare ce urmează să aibă loc la nivelul Legislativului, transmite CURENTUL.

Iurie Dârda menționează că misiunea parlamentarilor este la fel de importantă ca și celor care au votat acest proiect de lege.

„Procesul de implementare a proiectului mult aşteptat de tineri va demara după votul Parlamentului în lectură finală. Şi discuţiile în Parlament ar urma să aibă loc în paralel cu altă acţiune importantă a Guvernului – adoptarea unei hotărâri, prin care se vor reglementa mai multe chestiuni importante, cum ar fi, de exemplu, criteriile de admitere a băncilor pentru participare la Program, condițiile de acordare și executare a garanției de stat etc.”, a scris Iurie Dârda.

Deputatul mai menționează că Parlamentul are mai multe roluri de îndeplinit.

„Parlamentul urmează să aprobe plafonul maxim al mijloacelor bănești, destinate pentru eliberarea garanțiilor de stat în vederea implementării acestui Program. Numai după aceasta, băncile eligibile vor fi în drept să primească cereri din partea persoanelor fizice pentru obținerea unui credit ipotecar prin intermediul acestui Program.

Şi rolul Parlamentului în acest proces important nu se va încheia aici. Or, Legislativul va trebui să aprobe în fiecare an plafonul maxim al mijloacelor bănești, destinate pentru eliberarea garanțiilor de stat în vederea implementării acestui Program. În cazul în care mijloacele bănești prevăzute în acest scop vor fi insuficiente pe parcursul unui an calendaristic, plafonul maxim prevăzut va putea fi majorat de către Parlament”.

Totodată, Iurie Dârda reiterează despre importanța proiectului pentru tânăra generație.

„Proiectul „Prima Casă”  este susținut pe larg și de către Federația Patronală „Condrumat” condusă de Pavel Caba. În opinia patronatelor, acest proiect este extrem de oportun fiindcă la momentul de față acoperă minimum două probleme stringente: accesul tinerilor la spațiu locativ și crearea de noi locuri de muncă.

M-am oprit la aceste detalii ce ţin nemijlocit de intrarea în vigoare şi implementarea acestui important proiect, dat fiind interesul sporit faţă de el şi solicitările de informaţii suplimentare pe care le primesc periodic de la cetăţeni. Aceasta demonstrează că programul „Prima Casă” într-adevăr este unul aşteptat şi tratat cu multă atenţie. E şi logic să fie aşa în condiţiile în care asigurarea cu spaţiu locativ e una din principalele preocupări ale tinerii generaţii”, a scris Iurie Dârda.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților