[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Igor Chiriac va prezenta parlamentarilor din țările membre ale Inițiativei Europene eforturile țării noastre pentru a eficientiza domeniile cercetării și inovării
16 Mai

Deputatul Igor Chiriac participă la reuniunea Comitetului Parlamentar al Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene. Evenimentul are loc la Sofia, în perioada 16-17 mai și este găzduit de Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, transmite CURENTUL.

Subiectul principal care va fi discutat de parlamentari este promovarea cercetării și inovării transfrontaliere în regiunea Inițiativei Central Europene. La discuții sunt așteptați delegații parlamentare din cele 17 state membre ale Inițiativei Central Europene. În debutul evenimentului, delegațiile vor fi salutate de Președinta Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Denitsa Simeonova, Președinta delegației bulgare la ICE PD, de Președintele Adunării Naționale a Republicii Bulgaria, Nikola Minchev, de alți oficiali.

Deputatul Igor Chiriac va vorbi, în intervenția sa din cadrul reuniunii, despre eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău pentru eficientizarea domeniilor cercetării și inovării în țara noastră, precum și despre cum este susținută integrarea în sistemul educațional din Republica Moldova a copiilor și tinerilor din Ucraina.

La finalul reuniunii, parlamentarii vor adopta o declarație.

Inițiativa Central Europeană este o formă de cooperare regională, formată din 17 țări membre. Obiectivul major este consolidarea cooperării la nivel interparlamentar, interguvernamental și pe dimensiunea de afaceri între statele din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est.

Inapoi la arhiva noutaților