[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputații PAS, despre cetățeanul dispărut – Alexandru Rjavitin: Facem apel către președinte și misiunile diplomatice”
21 Ianuarie

Deputații fracțiunii PAS Blocul ACUM, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, s-au referit la cetățeanul dispărut, Alexandru Rjavitin. Totodată, deputații s-au adresat – atât șefului statului, cât și misiunilor diplomatice în soluționarea cazului, informează CURENTUL.

Deputatul Mihai Popșoi a oferit mai multe detalii. „Igor Dodon a făcut astăzi Consiliul Suprem de Securitate și a vorbit despre ce doriți, dar nu despre soarta cetățeanului Republicii Moldova, Alexandru Rjavitin, care de mai bine de o lună zace în pușcăriile din Transnistria. Facem apel către președintele Dodon – să facă toate demersurile necesare astfel încât cetățeanul Alexandru Rjavitin să fie eliberat în cel mai scurt timp și să nu zacă în închisorile din Transnistria așa cum a zăcut Ernest Vardanean”, a declarat Popșoi.

„Ne propunem să venim cu o inițiativă legislativă care să promoveze mecanisme viabile, menite să prevină asemenea probleme”, a comunicat deputata Doina Gherman.

„Facem un apel și rugăm toate misiunile diplomatice și oficiile consulare acreditate la Chișinău – să fie alături de Alexandru și să ofere tot ajutorul posibil în soluționarea cazului”, a mai comunicat Gherman.

Amintim că, la data 29 decembrie 2019, Asociația Promo-LEX a fost sesizată de prietenii și rudele lui Alexandru Rjavitin referitor la dispariția acestuia din propria casă din regiunea transnistreană a R. Moldova. „Fiind înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, în august 2015 a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. Din discuțiile cu familia și prietenii lui Alexandru Rjavitin, am aflat că acesta a avut nevoie să își viziteze familia în s. Pervomaisc. Astfel, a dispărut la data de 18 decembrie 2019. Din comunicarea rudelor cu persoane terțe, presupunem că a fost răpit de către structurile de forță ale administrației de la Tiraspol, și acum este deținut în „Izolatorul de detenție provizorie al miliției din Tiraspol””, se menționează într-un comunicat al Asociației.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților