[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat PL: „Pentru un asemenea complex cum e „Chișinău Arena” e nevoie de 6-7 hectare”
22 Martie

Partidul Liberal (PL) consideră că intenția democraților de a construi complexul multifuncțional „Chișinău Arena”, pe un teren de 69 hectare la Stăuceni, ascunde și alte interese. De această părere este deputatul Lilian Carp, informează CURENTUL.

Lilian Carp a declarat, pentru presă, că inițiativa are mai multe probleme.

„Vorbim de un teren de 69 hectare, care este al Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Stăuceni, care este folosit pentru diverse experimente. Totodată, odată cu schimbarea destinației terenului, vor fi aduse pierderi la buget. Și mai importantă este suprafața pe care vor să o folosească pentru construcția acestei arene. Avem multe exemple ale unor complexuri și mai mari, decât a fost anunțat pe terenuri mai mici. Și în această situație, considerăm că, există interese pentru delapidarea unor terenuri și se face pentru anumite interese personale. Noi am calculat și un asemenea complex ar încăpea pe 6, maxim 7 hectare. Într-adevăr, RM are nevoie de un complex, pentru că manejul este într-o stare deplorabilă. Însă apare întrebarea de ce anume acolo?! Și, vedem că e vorba de delapidări de teren. Stadionul republican nici până în prezent nu există o viziune ce se va face cu el. Este o locație foarte bună pentru această arenă multifuncțională sportivă”, a adăugat liberalul.

Lilian Carp a mai spus că, atunci când se alege o locație pentru o arenă sportivă, este necesar de a lua în calcul mai multe aspecte. „În primul rând, drumul de acces. Noi știm că e foarte greu la ieșirea din mun. Chișinău, dimineața și seara. Al doilea, trebuie de văzut dacă mai este în jur vreun complex și noi îl avem pe cel de la Ciorescu. Ca să nu fie într-un sector câteva, iar în altul – zero. Alegerea acestei locații este obiectiv foarte clar de delapidare a unor terenuri. Mă duce gândul că pe lângă aceste 69 hectare, cineva dorește să construiască nu doar complexul sportiv, dar și un complex de distracții. Și mă duce acest gând pentru că noi știm cine stă în spatele acestui complex multifuncțional”, a adăugat Carp.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților