[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat, despre alegerea Procurorului General: „Noi nu vom mima un concurs, așa cum s-a mai făcut”
9 Iulie

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, şef al Comisiei parlamentare juridice declară că pentru alegerea Procurorului General se va face un concurs obiectiv, transmite CURENTUL.

Deputatul spune că acest concurs nu va fi mimat, iar Procuror General pot fi oamenii din sistem, din țară sau din afara țării.

„În primul rând, este nevoie să transmitem un mesaj că concursul va fi unul obiectiv. Asta este foarte important! Nu vom mima un concurs, așa cum s-a mai făcut. Și atunci, în situația în care există o astfel de percepție, evident că vom putea fi în situația în care la acest concurs să aplice mai mulți potențiali candidați buni, da? După care eu cred că există oameni chiar și în sistem. Eu nu știu dacă viitorul procuror general va fi din sistem, va fi din afara sistemului, va fi din țară sau va fi din afara țării, dar eu cred că noi putem găsi un om care ar corespunde criteriilor prevăzute de lege atât ca literă, cât și ca spirit și va îndeplini acele prevederi legale așa cum prevede legea…”, spune Sergiu Litvinenco pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților