[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat APCE: „Am auzit despre persecutarea opoziției, este un semnal rău”
26 Aprilie

Dosarul penal împotriva liderului „Partidului Nostru” are un caracter politic și este o represiune împotriva opoziției. Declarația aparține deputatului german al Bundestag-ului și Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Andrej Hunko, transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului german, situația în țară este tot mai rea din cauza proceselor politice care au loc în Moldova. Deputatul a menționat că îi este foarte bine cunoscută situația privind dosarul liderului PN. „Am auzit de acest lucru. Despre persecutarea opoziției de către oligarhi. Este un semnal rău. Acest lucru nu ar trebui să fie”, a spus deputatul APCE.

Andrej Hunko, de asemenea, a spus că, situația când în țară sunt persecutați apărătorii drepturilor omului, este inacceptabilă.

Amintim, cu referire la un comunicat al formațiunii, că, două dosare penale au fost inițiate împotriva liderului PN, Renato Usatîi, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din octombrie 2016.

Totodată, pe numele mai multor membri ai PN sunt deschise dosare penale fabricate: vice-președintele PN, Nikolai Țipovici, consilierul suburbiei Chișinăului Vatra, Felix Grincu, primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș și primarul orașului Râșcani, Viktor Bogatiko.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților