[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat al Blocului ACUM: Modificarea Legii finanțelor publice locale nu a fost votată. Întrebați-i de ce, dragi alegători!
21 Noiembrie

Deputatul Blocului ACUM în Parlamentul Republicii Moldova, Arina Spătaru, astăzi – în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre refuzul unor deputați de a vota un proiect de modificare a Legii privind finanțele publice locale, informează CURENTUL.

„La ședința Comisiei Administrație Publică, am prezentat proiectul de lege privind modificarea legii cu privire la finanțele publice, unde considerabil mărim bugetele locale. Colegul meu din Bălți, Alexandru Usatîi, cu ceilalți socialiști, democrați, s-au abținut. Pro au votat doar deputații din Platforma DA și PAS, deputata din Partidul Șor, Reghina Apostolova, s-a abținut. Deși acest proiect de lege avea avizul pozitiv al Guvernului și al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM)”, a declarat Spătaru.

În același timp, deputatul a susținut: „Ca urmare a modificărilor propuse în anul 2020, bugetele locale și-au putut suplimenta veniturile cu 595,5 milioane lei, dintre care 208,9 milioane lei – din contul modificării cotelor de la impozitul pe venitul persoanelor fizice, și 386,6 milioane lei – din transferurile cu destinație generală pentru echilibrarea posibilităților financiare. CALM consideră că, proiectul de modificare a legii privind finanțele publice locale va contribui la consolidarea bazei veniturilor autorităților publice locale și, respectiv, a autonomiei financiare. În acest sens, se estimează, ca urmare a aprobării acestui proiect de lege, că bugetele autorității publice locale se vor majora aproximativ cu 12 la sută. De ce s-au abținut de la vot, întrebați-i dumneavoastră, dragi alegători”, a conchis Spătaru.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților