[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarațiile viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, în urma vizitelor la București și Berlin
12 Noiembrie

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat rezultatele vizitelor de lucru întreprinse la București și Berlin, informează CURENTUL.

„Îmi doresc să discutăm despre aceste vizite, deoarece obiectivul de integrare europeană rămâne a fi important pentru Republica Moldova. Să nu uităm de acest obiectiv suprem. Ceea ce ține de ultima vizită la Berlin, am avut pe 6-7 noiembrie o agendă foarte consistentă. Agenda a fost una plină, am discutat relațiile bilaterale, dar și despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova”, a precizat el.

Prin urmare, Leancă s-a referit la vizita sa de la București. „Este a 4-a vizită pe care am efectuat-o în acest an la București. Intensitatea vizitelor exprimă rolul României în progresele Republicii Moldova. A fost o vizită cu o agendă foarte încărcată. România a demonstrat deschidere de a ne susține politic și economic. Nu uitați că, România e cel mai important partener comerical al Republicii Moldova. Am solicitat unele resurse financiare, astfel ca sala unde a fost votată Unirea să fie reparată. La fel, am solicitat ajutor financiar și pentru reparația Teatrului „Mihai Eminescu” din Chișinău. Totodată, am convenit ca, până la finele acestui an sau chiar a lunii noiembrie, să fie anunțată ziua când va fi ședința celor 2 Guverne”, a conchis Leancă.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților