[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: „Toți liderii din Alianța pentru Centenar îndeamnă populația Chișinăului să meargă la exercițiul consultării publice și să spună „Da””
10 Aprilie

Alianța pentru Centenar, în cadrul unei conferințe de presă cu tema „Spuneți DA Unirii cu România”, a comunicat despre susținerea consultării publice din municipiul Chișinău pe subiectul Unirii cu România, informează CURENTUL.

Președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu, a vorbit despre importanța consultării.

„Venim cu un mesaj de susținere a acestei campanii, de a răspunde recenzorilor care vor veni la ușile dvs.. Este un exercițiu extraordinar, fără precedent în Republica Moldova și de aceasta este necesar să fie susținut, indiferent dacă votați „pentru” sau „împotrivă”. Noi, bineînțeles, în calitate de reprezentanți ai Alianței pentru Centenar vă invităm să votați „pentru”, pentru că un vot „Da” pentru Unire este un vot „Da” pentru o viață mai bună pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat acesta.

Liderul mișcării unioniste „Acțiunii 2012”, George Simion, a îndemnat locuitorii mun. Chișinău să participe la consultarea publică pe subiectul Unirii. „După 25 martie, în mod clar subiectul reîntregirii naționale a devenit cât se poate de serios. Toți liderii din Alianța pentru Centenar îndeamnă populația Chișinăului să meargă la exercițiul consultării publice și să spună „Da””, a declarat Simion.

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, a comunicat importanța receptivității în exercițiul public desfășurat la Chișinău. „Suntem în ajun de alegeri în Chișinău, eu fiind chișinăuian – am toată siguranța și încrederea în chișinăuienii mei, care sunt în majoritate unioniști, iar acest exercițiu democratic nu o putem trece cu vederea, pentru că îndemnul nostru nu poate fi altul, decât să spune „Da” Unirii. În această săptămână, îndemnul nostru este să mergem la corturile din Chișinău, iar atunci când recenzorii se apropie de casele dvs. – să fiți foarte receptivi și să semnați acest chestionar foarte simplu”, a menționat Președintele BUN.

Liderul Asociaţiei Obşteşti „UNIREA – ODIP”, Vlad Bileţchi, consideră că „este important să știm câți oameni din municipiul Chișinău sunt pentru Unire”. „Vreau să îndemn oamenii să participe per general la acest exercițiu public, să spună „Da” sau „Nu”, așa cum simt ei cu adevărat, pentru că este important să nu ne lăsăm mințiți și manipulați de anumite sondaje de opinie trucate. Este important să știm câți oameni din municipiul Chișinău sunt pentru Unire cu România și câți sunt contra Unirii cu România”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților