[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: SUA îndeamnă la un proces electoral liber și echitabil înaintea alegerilor parlamentare din februarie din Moldova
17 Ianuarie

Statele Unite îndeamnă la un proces electoral liber și echitabil înaintea alegerilor parlamentare din februarie din Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de Rober Palladino, adjunct al purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Statele Unite îndeamnă autoritățile din Moldova să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent, care să respecte voința alegătorilor din Moldova.

„Încurajăm guvernul să pună în aplicare recomandările prealabile pentru Moldova ale Oficiului pentru instituțiile democratice și drepturile omului (ODIHR) al OSCE, care rămân încă neimplementate. Autoritățile locale și naționale trebuie să se asigure că candidații au posibilitatea să se înregistreze pentru a participa la alegeri și pot să-și desfășoare campaniile fără teamă de hărțuire sau atacuri fizice. Instituțiile mass-media ar trebui să ofere un acces egal tuturor candidaților și să reflecte campaniile într-o manieră echitabilă, echilibrată și imparțială, în conformitate cu legislația mass-media din Moldova. În cele din urmă, credem că scopul tuturor partidelor și al candidaților este același – să asigure un viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii ei. Statele Unite vor continua să ajute poporul Moldovei să atingă acest obiectiv”, menționează Palladino.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților