[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: Procurorul a vrut să examineze cauza privind reținerea lui Renato Usatîi „la repezeală”
12 Iulie

Partidul Nostru (PN) susține că, în pofida faptului că anterior a ignorat cinci ședințe de judecată, procurorul Nicolae Dumbrăvianu a vrut să examineze dosarul privind reținerea liderului PN, Renato Usatîi, „la repezeală”, scrie ru1.md, informează CURENTUL.

În cadrul ședinței care a avut loc miercuri, instanța urma să examineze solicitarea avocaților privind anularea mandatului de reținere preventivă a lui Renato Usatîi și solicitarea liderului „Partidului Nostru” privind transferarea dosarului penal în Marea Britanie.

„La solicitarea judecătorului, Dumbrăvianu a oferit o parte dintre materialele dosarului penal – în jur de 40 de pagini – și a cerut examinarea acestora în procedură de urgență, pentru a „rezolva problema” într-o singură zi. Apărarea însă a solicitat amânarea ședinței. Judecătorul Sergiu Bularu a fost de acord cu argumentele avocaților. Astfel, în legătură cu faptul că Bularu pleacă în concediu, audierile au fost amânate până pe 15 august. Dosarul penal împotriva președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost intentat încă în toamna anului 2016 pentru escrocherie. Ulterior, a fost intentat încă un dosar penal pentru tentativa de omor a „bancherului negru” Gherman Gorbunțov. Atît primul dosar, cât și cel de-al doilea au fost intentate în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. În baza acestor dosare, autoritățile moldovenești l-au anunțat pe liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în căutare internațională pe linia Interpol, însă după câteva luni solicitarea a fost suspendată, iar ulterior, în genere, anulată. Organizația polițienească internațională a ajuns la concluzia că solicitarea de căutare internațională este una motivată politic”, scrie sursa citată.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților