[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decizia PAD privind alegerile din 20 octombrie curent
5 August

Consiliul politic național, întrunit în ședință pe 3 august curent la Chișinău, a hotărât participarea Partidului Acțiunea Democratică la alegerile locale generale și la cele parlamentare noi, preconizate să se desfășoare la 20 octombrie 2019, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, „Consiliul a examinat ultimele evoluții politice, marcate de euforie, incertitudine și dezamăgire deopotrivă și a constatat că principalele pericole ce atentează la siguranța statutului și a cetățenilor nu numai că nu au fost înlăturate, ci tind să se amplifice. În cadrul dezbaterilor s-a luat act de eșuarea eforturilor depuse de PAD în vederea consolidării curentului politic unionist. În condițiile create, participarea separată în alegeri, deși este impusă de contextul politic actual, este singura onestă în raport cu cetățenii”.

PAD va înainta candidați proprii pentru funcțiile de primari ai municipiilor, inclusiv a mun. Chișinău, ai orașelor, satelor și comunelor și liste de candidați pentru funcțiile de consilieri locali. De asemenea, PAD va avea candidați proprii și pentru funcțiile de deputat rămase vacante în circumscripțiile uninominale nr. 17, nr. 33, nr. 48, nr. 50.

Consiliul politic național, în conformitate cu prevederile statutului PAD, a delegat Biroului permanent central al partidului atribuțiile ce țin de efectuarea procedurilor legate de participarea la alegeri.

„PAD este deschis și încurajează liderii comunitari să se alăture demersului nostru în vederea promovării dezvoltării comunitare durabile în spiritul unei democrații locale autentice. Partidul Acțiunea Democratică reprezintă platforma politică ce își propune să sprijine liderii comunitari în realizarea năzuințelor cetățenilor de a trăi în comunități prospere într-un stat liber”, mai afirmă sursa.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților