[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decizia Consiliului Concurenței privind concentrarea economică a trei întreprinderi
18 Ianuarie

În conformitate cu art. 55 alin. (2) din Legea concurenței, Plenul Consiliului Concurenței, prin Dispoziția nr. 10 din 29.04.2020, a dispus din oficiu inițierea investigației cu referire la semnele încălcării prevederilor art. 20 şi art. 22 alin. (1) din Legea concurenţei, prin concentrarea economică dintre S.R.L. „Taniușa”, S.R.L. „Iurici” și S.R.L. „Alset-Prim”, transmite CURENTUL.

În urma investigării cazului inițiat, s-a constatat că părțile implicate în realizarea operațiunii erau întreprinderi dependente până la realizarea tranzacției investigate și, prin urmare făceau parte din același grup de întreprinderi, în sensul art. 4 din Legea concurenței.

În conformitate cu art. 21 lit. c) din Legea concurenței, nu constituie operațiuni de concentrare economică, situația în care: întreprinderile, inclusiv grupurile de întreprinderi, realizează o operațiune de restructurare sau reorganizare a propriilor activități.

Ținându-se cont de prevederile legislației Republicii Moldova, prin Decizia nr. DCE-10/20-56 din 19.11.2020, Plenului Consiliului Concurenței a decis încetarea investigației inițiate, deoarece pe parcursul desfășurării acesteia nu au fost descoperite probe suficiente privind încălcarea prevederilor legii care ar justifica aplicarea de măsuri corective sau sancțiuni.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților