[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decis! La Bălți va avea loc un Referendum de demitere a primarului Renato Usatîi
3 Ianuarie

Consiliul municipal Bălți, a convocat astăzi o ședință extraordinară, cu privire la organizarea referendumului privind votul de neîncredere primarului Renato Usatîi, transmite CURENTUL.

Astfel, în cadrul ședinței, Consiliul a votat unanim pentru organizarea acestui referendum.

La ședință au fost prezenți 27 de consilieri și toți au votat „pentru” organizarea referendumului privind votul de neîncredere primarului Renato Usatîi.

Procedura de vot a fost secretă.

De menționat că, acum câteva zile, într-o postare pe o rețea de socializare, Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a cerut fracţiunii PN din Consiliului Municipal Bălţi să voteze pentru iniţierea unui referendum de demitere a primarului de Bălţi. Potrivit lui, a decis să recurgă la acest gest în urma campaniei de denigrare la care a fost supus în ultima vreme. Usatîi a precizat că pentru ca el să fie demis din funcţie în urma referendumului, trebuie să voteze contra sa mai mult decât 74% din locuitorii oraşului, adică numărul de alegători care l-au ales în funcţie plus unul. Tot în acest context, Usatîi a subliniat că își va da demisia chiar dacă 50+1 din alegători vor cere demisia lui la referendum. În plus, politicianul a dat asigurări că cheltuielile pentru organizarea referendumului vor fi compensate de către el îndată după plebiscit, prin asfaltarea drumurilor sau procurarea tehnicii din resurse proprii.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților