[ X ]
De Ziua Independenței Ucrainei, scuarul Parlamentului a fost iluminat în culorile steagului țării vecine
25 August

Scuarul Parlamentului a fost iluminat în culorile drapelului Ucrainei. Zeci de luminițe albastre și galbene au fost aprinse întreaga noapte, în semn de solidaritate cu țara vecină, care a marcat pe 24 august Ziua Independenței.

Cu această ocazie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adresat un mesaj de felicitare poporului ucrainean și de susținere în lupta sa pentru libertate și integritate. „Astăzi, la celebrarea celor 32 de ani de independență a Ucrainei, vreau să transmit prietenilor și vecinilor noștri că Republica Moldova va fi alături de Ucraina și bravul ei popor până când victoria va fi de partea sa”, a menționat Speakerul Igor Grosu.

Șeful legislativului a mai declarat că Republica Moldova și întreaga Europă se bucură astăzi de pace datorită curajului și sacrificiului poporului ucrainean. „Vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa dreaptă pentru Libertate și Integritate. Binele învinge mereu! Із Днем Незалежності, Україно! Слава Україні!”, se mai menționează în mesajul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Inapoi la arhiva noutaților