[ X ]
[ X ]
[ X ]
De mâine – la teatru! Ce repertoriu propune Teatrul Național „Mihai Eminescu
3 Mai

După o pauză impusă de condițiile epidemiologice, teatrele din Chișinău își reiau activitatea. Mai mult, actorii de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” revin în scenă cu o premieră – spectacolul „STRICERE”, care se va desfășura pe 4 mai.

Solicitați de reporterul CURENTUL, reprezentanții Teatrul Național „Mihai Eminescu” ne-au relatat ce spectacole au mai pregătit în program pentru primele săptămâni a lunii mai.

4 mai – Spectacolul imersiv „STRICERE”

Spectacol imersiv, numit și „Labirint sau galerie psihologică”, prevăzut pentru 20 de spectatori (10 cupluri) – ce vor participa la reprezentație în calitate de actori sui-generis.

Fiecare cuplu de spectatori-actori va primi căști și va urma un traseu prestabilit prin zece locații: sufragerie, dormitor, baie, antreu, terasă, hambar, etc. Secvențele selectate redau diferite etape sau drame din relațiile de cuplu. Pentru fiecare scenă s-a construit o instalație din viața cotidiană. În fiecare instalație spectatorii-actori se vor așeza pe locurile stabilite în mizanscenele gândite pentru ei, câte un cuplu în fiecare locație. Vor conecta căștile și vor asculta textul în interpretarea actorilor cu care se vor identifica, vor fi martorii și totodată participanții unei scene de cuplu.

5 mai – Spectacolul „Pomul vieții”

Povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor, masă la care stau, deopotrivă, cu tragicul și comicul.

6 mai – Spectacolul „Steaua fără nume”

Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. In așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

7 mai – Spectacolul „Aveți ceva de declarat?”

Plictisită de viața de cuplu, Madam Chandebise conspiră cu cea mai bună prietenă pentru a-i incrimina credinciosului său soț un fals adulter. Soțul prietenei, hombre caliente, recunoaște scrisul, scoate pistolul și dă startul unui motaigne-russe care le întoarce tuturor viețile cu fundul în sus și revelând multe necunoscute într-o ecuație care vă va ține cu sufletul la gură pe tot parcursul spectacolului!

11 mai – Spectacolul „Maria Tănase. Aș muri moartea nu-mi vine”

Viața Păsării Măiestre a cântului românesc, povestită de ea însăși prin expresia fenomenalei Ecaterina Mardari.

12 mai – Spectacolul „În largul mării”

Trei politicieni naufragiați în largul mării (neincluzând poștașul). Fac circ, după vocație, dar simt tot mai tare că le lipsește pâinea. Unul din ei e ca și mâncat, doar că nu se decid care. Aici începe campania electorală pentru felul doi. Vizionare plăcută și poftă mare!

13 mai – Spectacolul „Cântec de leagăn”

15 mai – Spectacolul „Dosarele Siberiei”

Un spectacol comemorând tentativele de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

16 mai – Spectacolul „Hamlet în sos picant”

Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților