[ X ]
[ X ]
[ X ]
De luni, începe admiterea Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”
16 Iulie

La 18 iulie curent, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va da startul concursului de admitere la studii superioare în anul universitar 2022-2023, pentru cetățenii autohtoni.

Candidații pot opta pentru:

–   studii superioare integrate la specialitățile/programele de studii: Medicină (6 ani), Stomatologie (5 ani), Farmacie (5 ani).

–  studii superioare de licență (4 ani) la specialitățile/programele de studii: Optometrie, Asistență medicală generală, Sănătate publică, Tehnologie radiologică și programul de studii lansat în anul curent – Fiziokinetoterapie și reabilitare.

–   studii superioare de master (2 ani) la specialitățile/programele de studii: Management în sănătate publică, Tehnologii moleculare în sănătate (masterat științific) și programele noi de master – Nutriție umană, Optometrie clinică și Sănătate mintală publică.

În acest an, Planul de admitere cu finanțare de la bugetul de stat pentru studii de licență și integrate constituie 450 de locuri, inclusiv 25 de locuri pentru absolvenții instituțiilor de învățământ din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender. Dintre acestea, la Medicină sunt prevăzute 390 de locuri, Stomatologie – 10, Farmacie – 10, Sănătate publică – 10, Optometrie – 5, Asistență medicală generală – 10, Tehnologie radiologică – 10, Fiziokinetoterapie și reabilitare – 5

USMF citește mai mult pe https://relatiipublice.usmf.md/ro/start-admitere-la-universitatea-de-stat-de-medicina-si-farmacie-nicolae-testemitanu-pentru

Inapoi la arhiva noutaților